Folie keuken

Bij veel keukens waar de toplaag van een folie is voorzien, blijkt na 10 jaar of langer dat de folie los gaat. Dit gebeurt vooral bij de deuren waar het temperatuurverschil groot is. Dit zijn bijvoorbeeld de deur van de koelkast/vriezer, de vaatwasser of de deuren in de buurt van de kookplaat.

Deze keukens zijn prima te renoveren, door de folie te verwijderen. Onder de folie zit een MDF basis die gespoten kan worden. De folie wordt verwijderd waarna de MDF wordt geschuurd en in een primer gespoten. Hierna wordt deze primer weer geschuurd en in de gekozen kleur gespoten. Wij adviseren niet, om als een aantal deuren of panelen een loszittende folie hebben, alleen deze te behandelen. De glansgraad van gespoten lak en de sinaasappelstructuur van de folie hebben een hele andere hele andere kleuruitstraling de wel een paar tinten kan verschillen.

Het advies is dan ook om alle fronten en panelen over te spuiten. Dit geldt ook voor de lijsten en alle andere vaste delen van de keuken. De vaste delen kunnen behandeld worden met een door ons bijgeleverde lak met een kwast en/of roller.

Demontage en montage

Wanneer u kiest om door ons de demontage en montage van de deuren en panelen te verzorgen, kunnen wij ook het schilderwerk uitvoeren. Bij een oudere keuken is het verstandig om ook de scharnieren te vervangen. De bestaande scharnieren zij vaak naar een aantal jaren de sluitkracht kwijt en zijn moeilijk af te stellen. Wij kunnen nieuwe gewone scharnieren of soft-close scharnieren leveren. Wij monteren alles en stellen de gehele keuken weer af als nieuw.

Plinten

De plinten van de keuken hebben veel te lijden. Na een aantal jaren verteert de plastic of rubber strip en staan de plinten bloot aan veel vocht. In 95 % van de keukenrenovaties die wij uitvoeren plaatsen wij daarom dan ook nieuwe plinten. Wij adviseren dan een grijze ( RVS-Look) plint. Deze is neutraal van kleur, zodat hij bij elke willekeurige kleur keuken past. Plinten in de kleur gespoten behoort natuurlijk ook tot de mogelijkheden.

Voor een offerte; neem Contact met ons op.